Sverige bloggar

Ovanliga bloggar

BloggareBlogga, instagramma eller facebooka har blivit vardag för oss svenskar i dag. Det blir allt vanligare med att man delar sitt liv med många följare på de sociala medierna och att man själv följer andras. Det är med andra ord en livsstil som ligger helt rätt i tiden. Många som bloggar skriver om sitt liv, sina intressen och sitt jobb medan andra hittar de mest oväntade ämnena, så som oreda i hemmet.

Stökiga hem

Sedan serietecknaren Lotta Sjöberg säger i Dagens Nyheter att hon började lägga upp bilder på sitt stökiga hem på Facebook, och på så sätt startade hon en ny trend. Plötsligt blev det inne att visa den stökiga baksidan och vad som fanns bakom stängda dörrar. Stök och oreda är inget vi ska skämmas för längre. Nej, för precis lika stökigt som det är hos dig är det hos många andra. I dag är det inte bara Facebook som drabbats av stökiga bilder utan det finns också ett flertal bloggar på ämnet.

Många barn

Programmet om Familjerna Annorlunda på tv har säkert gjort att många börjat blogga på nätet. Dessa supermammor som finns på bloggen Min bebis har inte bara har ett eller två barn att ta hand om, utan ett tiotal eller fler. Vi följer dem lika gärna på bloggarna och ställer frågor till dem som på tv:n. Intresset är stort för hur de klarar av vardagen och hur de lever. Det är samma befriande kaos som det stökiga hemmet och det får oss alla att känna oss mänskligare ibland. Allt måste inte vara perfekt jämt! Det är coolt numera med många barn och det finns inget som heter för många.

Mustasch och skägg

Att mustasch och skägg blivit så populärt är det väl ingen som missat. Det finns oändligt med saker som pryds av en fransk, svart mustasch som till exempel kaffemuggar, paraplyn och skrivblock. Givetvis förtjänar denna manliga företeelse även en blogg SLIQHAQ. På bloggen kan du se hur du ska göra när du färgar skägget om du tycker att det är för mörkt eller ljust i förhållande till hårfärgen och hur du ska fixa mustaschen på bästa sätt.