Sverige bloggar

För dig som spelar ishockey

Idag är ishockey en av de populäraste sporterna i Sverige. Under år 2018 fanns det omkring 194 257 aktiva idrottare i sporten. I många år var ishockey en sport som främst var omtyckt av killar men på senare år har även tjejerna hittat till sporten. Statistik från Riksidrottsförbundet visar att hockeyspelandet bland tjejer ökade med hela 15 procent under en tioårsperiod.

Fördelar med ishockey

Att ishockey är en krävande sport är nog ingen nyhet för de allra flesta. Men det finns flera fördelar med den här krävande sporten. För det första så är det en rolig träningsform där du inom laget kan få vänner för resten av livet. Utöver det så får du träna både aerobt och anaerobt samt du förbättrar din muskelstyrka i hela kroppen.

Utrustning som du behöver

Ishockey kräver en del utrustning för att du som spelare ska vara säker och slippa undan skador. Det du behöver är bland annat ett par bra skridskor, hjälm, ben-och armbågsskydd och en klubba. Beställ hockeyhjälmar online och spara både tid och pengar. Idag kan du handla via nätet och därmed jämföra olika modeller med varandra för att komma fram till vad som passar dig bäst.