Sverige bloggar

Allt för presentinslagning – hur slår man in sin gåva

Det är alltid roligt att ge bort en present till någon du tycker om. Ännu roligare är det om du känner dig nöjd med inslagningen av gåvan. Ibland kan till och med halva grejen med en present vara just inslagningen.

Påsar eller papper

När du ska slå in din present måste du börja med att bestämma dig för om du ska använda dig av vanligt presentpapper eller om du vill lägga gåvan i en vacker presentpåse. Om du väljer att använda en påse kan du dessutom välja att kombinera den med ett silkespapper som sticker upp ur påsens öppning. Klicka här för att se vad som passar just dig och dina presenter.

Presentsnöre, rosetter och etiketter

Pricken över i:et på en present är såklart en rosett. Välj mellan att köpa en färdig rosett eller att köpa presentsnöre och tillverka en rosett själv. Det behöver inte vara svårt att göra en egen rosett. Dessutom kan det vara ganska roligt. För att ytterligare förhöja paketets utseende kan du sätta på en vacker etikett. Det finns både etiketter som är avsedda att skriva en hälsning på, och sådana som enbart sätts på paketet som dekoration.